Hælspore

Hvad er hælspore (Fascitis plantaris)

Lidelsen hælspore kommer af overbelastning af trædepuden under hælbenet. I nogle tilfælde kan ses en forbening ved senetilhæftningen ved hælbenet. Symptomerne ses ofte ved overbelastning eller overvægt.

En hælspore er en lille knogletilvækst på hælen, og der er mange forskellige holdninger til, hvordan man behandler hælsporer. Hælsporer kan vise sig ved, at man får smerter under hælen og kan kun konstateres ved røntgenfotografering.

Hælspore

Hvem får hælspore?

Smerter i hælen kan skyldes mange ting, og der eksisterer mange forskellige syn på, hvorfor de opstår. Hælsporer kan blandt andet skyldes overbelastninger af muskulaturen, det vil sige fejlbelastninger grundet fejlstillinger i foden, der medfører forkert muskelbrug og hermed overbelastning i blandt andet hælregionen. Det er ofte mennesker, der går meget på arbejdet, som får smerter.

Hvordan behandles det?

Afhænger af årsagen til hælsmerterne. Et stødabsorberende hælindlæg, med speciel aflastning afhælsporen, kan blandt andet lindre generne. Indlægget kan flyttes fra sko til sko og skal benyttes i alle de sko, man går med i løbet af dagen (også hjemmeskoene). I andre tilfælde er det løsningen at rette op på fejlstillingen, så foden ikke bliver overbelastet. Det kan også være nødvendigt at skifte fodtøjet ud, idet en lidt kraftig stødabsorberende sål kan virke forebyggende. Træsko frarådes.

Jeg vil gerne vide mere...

Du er altid velkommen til at kontakte os. Ring til Arne og Frederik på 56 65 32 33 og få en uforpligtende snak om indlæg.

Kontakt os

Jeg kom humpende ind i din klinik, fordi jeg har en betændt hælpude, som gav mig smerter ved gang og træning. Min læge havde sagt til mig, at jeg skulle aflaste foden ved at lave noget sport uden gang og hop.

Men det var et stort problem, for jeg er Zumba-instruktør og det har jeg bare ikke lyst til at opgive. Desuden kan man jo heller ikke lade være med at gå i sin dagligdag, så det var ikke en løsning for mig.

Jeg hørte heldigvis om dig – og de indlæg, som du har lavet til mig gør, at jeg kan gå OG også danse Zumba, samtidig med at jeg aflaster min betændte hæl.

Jeg har nu brugt dine indlæg i 2 måneder, og de virker. Jeg har ikke længere konstante smerter i hælen, hvis jeg lige går et øjeblik på bare tæer, så ud over at indlæggene aflaster lige nu og her, hjælper de også med til at inflammationen går væk med tiden. Jeg ved godt, at jeg skal bruge indlæggene længe, men det er en meget lille pris at betalt for at jeg kan få lov til at gå og danse uden problemer.

Så du har et meget stort plus i min bog nu, og jeg anbefaler dine indlæg til alle med hælproblemer såsom inflammation og hælspore.

Lea Mikkelsen